برخی از دانشآموزان یا والدین در گروه درمان، از عینک رایگان خودداری کردند، زیرا معتقد بودند که استفاده از شیشه عینک طبی اصفهان باعث بدتر شدن مشکلات بینایی میشود، که یک مشکل انطباق نسبی ایجاد میکند.
در حالی که یک RCT میتواند یک تخمین بیطرفانه ارائه دهد، تأثیر آن در نمونهها از زمینههای مختلف ممکن است متفاوت باشد. مطالعه قبلی نشان داد که ارائه عینک به طور قابل توجهی نمرات ریاضی دانش آموزان را در مدارس دولتی روستایی بهبود می بخشد، اما در مدارس خصوصی مهاجر به دلیل تفاوت در زمینه های تحصیلی.
شواهد مشابهی در مناطق دیگر یافت می شود. به عنوان مثال، یک برنامه یادگیری کامپیوتری مبتنی بر مدرسه نشان میدهد که دانشآموزان خانوادههای فقیر بیشتر از آن بهرهمند شدند.
در برنامههای ارائهکننده تحریک والدین برای نوزادان و کودکان نوپا، کودکان با سطوح پایینتر از مهارتهای اولیه در ابتدا بیشترین بهره را از مداخلات بردند.
بنابراین، ممکن است دانشآموزانی که در حال حاضر محروم هستند یا در مناطق فقیرتر زندگی میکنند، بیشتر از دانشآموزانی که دارای زمینههای مرفهتر هستند، از مزایای عینک استفاده کنند.
در این مقاله، ما از یک RCT به خوبی پیادهسازی شده بهره میبریم و معیارهای انطباق و سایر ویژگیهای مرتبط، از جمله ویژگیهای افراد و خانوادههایشان را در زمینههای مختلف، از طریق نظرسنجی خود جمعآوری میکنیم. در دو استان مختلف اجرا شد، RCT های ما از پروتکل های مشابهی پیروی کردند و در یک دوره اجرا شدند.
اگرچه این دو استان از نظر جغرافیایی به هم نزدیک هستند، شهر نمونه انتخاب شده از نظر وضعیت اجتماعی و اقتصادی بسیار متفاوت است. این ویژگی به ما اجازه می دهد تا بررسی کنیم که آیا مداخله عینک در زمینه های مختلف و همچنین شرایطی که در آن عینک ممکن است در بهبود عملکرد تحصیلی موثر باشد یا نه، کم و بیش موثر بوده است.
هدف این مقاله این است که شرایط مناسبی را که در آن ارائه عینک ابزاری مؤثر در بهبود عملکرد تحصیلی است، بررسی کند و با آزمایش دو فرضیه: انطباق جزئی و تفاوت در پسزمینههای نمونه، تحلیل کند که چرا برنامههای مشابه کار میکنند یا خیر. از طریق مراحل زیر به آن هدف می رسیم.